Omakotitalo Anttila Haapalehto Oulu


Omakotitalossa tehtiin lämmitysmuodon muutos. Lämpöpatterit päätettiin vaihtaa lattialämmitykseen. Koska projektin kokoluokka oli niinkin iso kuin 125 m2 ja tarkoituksena oli asua talossa koko remontin ajan päädyttiin valinnassa devicell™ asennus- ja eristelevyihin. Koska levyjen asennustyö on nopeaa eikä tasoitevaiheita ole voidaan samana päivänä tyhjentää huone huonekaluista, levittää levyt lattiaan, asentaa lämpökaapeli paikoilleen ja sen päälle laminaattilattia paikoilleen x vielä samana päivänä kantaa huonekalut takaisin paikoilleen. Helppoa ja siistiä eikö totta!
Katso kuvat >>

Omakotitalon peruskorjaus Hynnälän kylä Vihti


Vanhan omakotitalon työ-, makuu- sekä olohuone päätettiin remontoida ja asentaa lattialämmitys, koska lattiat olivat vetoisat. Lisäksi vanhat patterit haluttiin pois, koska kaikki seinäpinnat remontoitiin. Remontti sujui nopeasti, kun huone kerrallaan vanhan betonilattian päälle levitettiin devicell™ asennus- ja eristelevyt ja levyihin painettiin lämpökaapelit kiinni. Samalla lattiat saatiin helposti lisäeristettyä. Komeroiden alle ei asennus- ja eristelevyä levitetty vaan tilalle asennettiin kipsilevyt. Kokonaisuudessaan kolmen huoneen (~45 m2) levyjen ja lämpökaapeleiden asentaminen vei aikaa vain noin neljä tuntia. Sen jälkeen päästiin jo asentamaan laminaattilattiaa ja jalkalistoja. Termostaatiksi valittiin DEVIn älytermostaatti, devireg™ 550. devireg™ 550 termostaatissa on mm. lattian maksimilämpötilan rajoitus, mikä on laminaatti- ja parkettilattiaasennuksissa perusedellytys. Lisäksi termostaattiin voidaan helposti ohjelmoida ne kellonajat jolloin lämpötila huoneessa on korkeampi ns. mukavuuslämpötila eli kun tilaa käytetään ja ne kellonajat jolloin huoneessa on pudotettu lämpötila eli kun tilaa ei käytetä tai yö ajaksi.
Katso kuvat >>

Kesämökki saari
Kangasniemi


Uudisrakenteiseen rossipermantoiseen kesämökkiin haluttiin kauttaaltaan lattialämmitys.

Perinteinen tapa olisi ollut kiinnittää lämpökaapelit juoksujen väliin asennettuun teräsverkkoon ja jättää ilmatilaa verkon alapuolelle yksi sentti ja kaapeleiden sivuille sekä yläpuolelle kolme senttiä.

Tässä kohteessa haluttiin lattian u-arvo paremmaksi ja lisätä eristepaksuutta. Perinteinen tapa korvattiin devicell™ asennus- ja eristelevyillä, jotka asennettiin juoksujen väliin vuorivillan päälle niin, että levyjen yläpinta oli samassa tasossa juoksun yläreunan kanssa. Lopuksi juoksujen päälle asennettiin koivulankkulattia.

Termostaatiksi valittiin DEVIn älytermostaatti, devireg 550. devireg™ 550 termostaatissa on mm. lattian maksimilämpötilan rajoitus, mikä on puulattia-asennuksissa perusedellytys. Näin lattian pintalämpötila ei kovillakaan paukkupakkasilla ylitä sille määriteltyä maksimilämpötilaa ja lattia pysyy hyvänä. Lisäksi kohteeseen valittiin devicom™ WEB HOME nettisovitin, jonka kautta mökin lämpötiloja voidaan säätää ja tarkastaa kaukokäyttöisesti. Lisäksi WEB HOMEn kautta pihavalot voidaan kytkeä päälle haluttuna aikana. Näin saarimökki on helpompi "löytää" syksyisinä iltoina ja onhan se mukavaa, kun pihavalot ovat valaisemassa kulkua mökille. WEB HOMEen on myös kytketty talon murtohälytysjärjestelmä.
Katso kuvat >>